Miért a FOK

Kedves Középiskolás Diákok!

 

Sok szeretettel köszöntöm Önöket a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának dékáni vezetése nevében.

Nagy, a jövőjüket meghatározó döntés előtt állnak.

Bizonyára sokan vannak már olyanok, akiknek sikerült meghozniuk ezt, az egész életüket meghatározó, így nagyon fontos döntést, de akadhatnak jó páran, akik esetleg még bizonytalanok.

A Debreceni Egyetem 14 kara közül a Fogorvostudományi Kar az egyik legfiatalabb, de mégis egy olyan képzést nyújtunk, ami önálló munkavégzésre jogosít, így a jövőre nézve egy biztos karrierlehetőséget jelenthet mindenki számára, akár az állami, akár a privát szektorban.

Miért is érdemes minket választani?

  1. Azért, mert az egészségünk mindennél fontosabb, a maguk által választandó szakma pedig éppen az orális egészség kialakítására, megőrzésére és fenntartására irányul.

 

  1. Azért, mert a 10 féléves éves osztatlan képzésük során, egy minden igényt kielégítő, ergonomikus, az idén bővített és felújított infrastruktúrában tanulhatnak.

 

  1. Azért, mert biztosítottak a mai modern kor oktatását segítő digitális berendezések és a preklinikai gyakorlatok során az objektív értékelést biztosító berendezések, szoftverek.

 

  1. Azért, mert a tanulmányaik során neves, külföldi szaklapokban publikáló, tapasztalt és a szakma iránt teljes mértékben elkötelezett oktatóktól tanulhatnak.

 

  1. Azért, mert igyekszünk a mai modern diagnosztikus és terápiás eszközök, anyagok beszerzésére és ezáltal lehetőséget biztosítunk ezek nemcsak elméletben való megismerésére, hanem törekszünk arra is, hogy kiscsoportos foglalkozások keretein belül ezeket a gyakorlatban is megismerhessék és kipróbálhassák.

 

  1. Azért, mert reményeink szerint az így megszerzett tudásukkal bárhol megállják majd helyüket a világban.

 

  1. Azért, mert diákéveik alatt belekóstolhatnak a tudomány világába is. A Kar rendelkezik egy modern Kutató Laborral, ahol tudományos diákkörösként részt vehetnek a Tehetséggondozó Programba is, később pedig a diploma megszerzését követően a doktori programjainkba, amik a saját Doktori Iskolánk keretein belül biztosítottak.

 

  1. Azért, mert jó a Debreceni Egyetem polgárának lenni, számos diákprogram és rendezvény vár az ide érkezőkre az egyetemi éveik alatt, így életre szóló barátságok köttethetnek vagy akár megtalálhatják életük párját.

 

Mérlegeljenek, döntsenek és válasszák képzésünket, hogy a későbbiekben a közel 700 főt számláló magyar és külföldi fogorvostan-hallgatók táborát erősíthessék.

                                                      

 

Dr. Bágyi Kinga Ágnes

dékán

 

Debrecen, 2020.11.04.          

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:28