Karrier

A harmadik évezred legújabb fogorvosi innovatív eljárásait és a legmodernebb fogászati eszközök használatát sajátíthatják el a FOK-ra jelentkező leendő fogorvostanhallgatók. A Fogorvostudományi Kar 10 féléves osztatlan mesterképzése világszínvonalú szaktudást nyújt, az itt végzett hallgatók biztos és sokrétű karrier előtt állnak, friss diplomás fogorvosként kiváló munkaerőpiaci esélyekkel indulnak.

A képzés kifejezetten gyakorlatorientált. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatosan fejlődő legmodernebb technológiák, kezelések megismertetésére, mivel karunkon szorosan összekapcsolódik az oktatás és a betegellátás.

A fogorvostanhallgatók az utolsó négy félévben, a komplex fogászati gyakorlatokon már tevékenyen részt vesznek a betegek kezelésében, így a végzést követően kellő szakmai rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy azonnal praktizálhassanak.

Elsődleges célunk olyan fogorvosok képzése, akik a világ bármely országában megfelelnek a szakma követelményeinek. Az intézmény által kiadott diplomát a világ számos országában elfogadják. Hallgatóink nemzetközileg elismert oktatóktól tanulnak és a világviszonylatban is kiváló infrastruktúrával rendelkezünk.

 

A folyamatos fejlesztések révén rendelkezésre állnak azok a diagnosztikai és terápiás felszerelések, műszerek, eszközök és technikák, amelyek ma elengedhetetlenül szükségesek a legkorszerűbb európai szintű betegellátáshoz. A hallgatók a legújabb diagnosztikai eljárásokat és fogászati beavatkozásokat digitális oktatótermekben is elsajátíthatják el, olyan csúcstechnológiás felszerelések segítségével, mint az orális szkenner és a 3D nyomtató.

Azt is megtudtuk, hogy a hallgatóik bekapcsolódhatnak a tudományos életbe a Kar európai színvonalú, modern Kutató Laborjának köszönhetően diákkörösként, majd később a végzés után az országban egyedülálló önálló Fogorvosdoktori Iskola posztdoktori programjainak keretein belül.

Friss diplomásaink a doktori képzéseinken kívül választhatják a posztgraduális képzés valamelyik szakképzési programját, de akár azonnal munkát vállalhatnak és önállóan dolgozhatnak az állami-, vagy akár a magán szektorban, néhányan pedig külföldön találják meg számításaikat.

A színvonalas oktatás mellett a Kar hallgatóit tehetséggondozó-, külföldi cserediák és színes diákprogramok is várják.

A fogorvos szak a Debreceni Egyetem egyik legnépszerűbb képzése mind a hazai, mind a külföldi diákok körében. Karunkon a magyar és az angol nyelvű programban közel 700 hallgató tanul.  

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:28