Tájékoztató a DE Fogorvostudományi Kar és a DE KK Fogorvosi Szolgálat 2020.06.15-től érvényes Betegellátási rendjéről

2020. június 30. - 08:15
Tájékoztató a DE Fogorvostudományi Kar és a DE KK Fogorvosi Szolgálat 2020.06.01-től érvényes Betegellátási rendjéről

Tisztelt Betegeink!

 

A Fogorvosi Szolgálat a hatályos kormányrendeletek alapján 2020. május 18-tól fokozatosan újra indította szakellátásait.

2020. június 11-én kelt „Tájékoztatás a betegellátás új rendjéről” EMMI IV/5300/2020/EGPOL rendelet június 15-től a járványhelyzet jelenlegi javulásának köszönhetően lehetővé teszi az egészségügyi ellátások bővítését, továbbá kéri, hogy az elhalasztott ellátásokat az egészségügyi szolgáltatók a betegek számára tegyék biztonságosan (!) hozzáférhetővé. 

A fogászati ellátások körének bővítése azonban számos szabályhoz kötött. A fogmegtartó kezelések többsége aeroszol képződéssel jár, a fogorvosi beavatkozások során fokozottan fennáll a fertőzés veszélye. A biztonságos betegellátáshoz szigorú higiénés rendszabályok betartása szükséges, mely megnyújtja a kezelések időtartamát, limitálja a napi betegszámot és megköveteli a megfelelő betegirányítást!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy szakrendeléseinken pácienseinket kizárólag időpont egyeztetést követően és megfelelően kiállított fogorvosi beutalóval tudjuk fogadni!!!!

Gondozott pácienseinkkel munkatársaink a korábban megadott elérhetőségeiken veszik fel a kapcsolatot, azonban javasoljuk, hogy az alábbi telefonszámokon Önök is érdeklődjenek. A korábbi, a járvány előtt kiadott időpontok érvényüket vesztették. A DE KK Fogorvosi Szolgálat járóbeteg-szakellátásai ezután is kizárólag telefonos konzultációt követően tudnak előjegyzést adni.

A gördülékeny betegirányítás segítésére és pácienseink megfelelő tájékoztatása céljából a Fogorvosi Szolgálat telefonközpontot/virtuális ambulanciát működtet:

 • Időpontfoglalás/tájékoztatás:

  • munkanapokon: 8-14h
  • telefonszám: +36 52 411 717/54902 mellék és +36 52 255 992

Meghatározott szakrendelésre szóló megfelelően kiállított fogorvosi beutalóval rendelkező betegek szakellátásaink alábbiakban megadott telefonszámain is kérhetnek felvilágosítást és időpontot munkanapokon 8-12h között:

 • DENTOALVEOLÁRIS/SZÁJSEBÉSZET SZAKELLÁTÁS

Telefonszám:           +36 52 411 717 / 57130

Közvetlen telefonszám:     +36 52 255 748

 

 • FOGSZABÁLYOZÁS SZAKELLÁTÁS

Telefonszám:           +36 52 411 717 / 56704

 

 • GYERMEKFOGÁSZATI SZAKELLÁTÁS

Telefonszám:           +36 52 411 717 / 56249

 

 • IMMUNOLOGIAI BETEGEK FOGÁSZATI SZAKELLÁTÁSA

Telefonszám:           +36 52 411 717 / 55880

 

 • PARODONTOLOGIAI- ÉS SZÁJNYÁLKAHÁRTYA BETEGEK SZAKELLÁTÁSA

       Telefonszám:           +36 52 411 717 / 55273

 

 • KÜLÖNLEGES GONDOZÁSRA SZORULÓ FELNŐTT FOGÁSZATI ELLÁTÁSA

Telefonszám:           06 52 411717/54285        

Közvetlen telefonszám:  06 52 255285

 

 • KÜLÖNLEGES GONDOZÁSRA SZORULÓ GYERMEK FOGÁSZATI ELLÁTÁSA

Telefonszám:           06 52 411717/56249                

 Közvetlen telefonszám 06 52 255249

 

A rendelések időpontjairól a regionális szakrendelés, vagy országos szakellátás nevére kattintva az alábbi linken tájékozódhat:

 

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/szakrendelesek-fogorvosi-szolgalat

 

A járóbetegek előjegyzése az eddigiekben részben elektronikusan történt, ezt az elektronikus előjegyzést a teljes járóbeteg-ellátásra fokozatosan kiterjesztjük.

Kérjük Önöket az előjegyzési időpont pontos betartására, sajnos a késéseket nem tudjuk elfogadni, az ellátás a szigorú betegberendelési szabályok miatt nem végezhető el!  Ilyen esetben új időpontot kell kérni! Kivételt képeznek a betegszállítóval érkező páciensek.

Az előjegyzett időpontra

 • lehetőség szerint maszkban érkezzen
 • egyedül, amennyiben ezt az egészségi állapota megengedi,
 • vagy maximum 1 hozzátartozóval,
 • kiskorú gyermekeket csak egy fiatal felnőtt kísérje.

 

A Fogorvosi Szolgálat 2020. március 16-tól a Fogorvostudományi Kar épülete előtt végzi az érkező betegek előszűrését. A kezelést megelőzően történik meg a COVID-19 nyilatkozati lap kitöltése, amit a folyamatban lévő kezelések során is minden alkalommal újraértékelünk.

A pre-triázst és a kötelező testhőmérséklet mérését a szolgálat munkatársai végzik.

Kérjük Önöket, hogy az épületbe való belépéskor végezzenek kézfertőtlenítést a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőszerrel!

védőmaszk viselése az épületen belül kötelező!  A maszk kizárólag a fogorvosi kezelés idejére vehető le! A várótermeinkben a biztonságos betegtávolság betartása érdekében csak az arra kijelölt székeken foglaljanak helyet.

A Fogorvostudományi Kar épületének földszintjén található információs pultnál történik a páciens személyi adatainak rögzítése a medikai rendszerünkbe, ehhez szükséges bemutatni:

 • a személyi igazolványt,
 • a lakcímkártyát,
 • a TAJ kártyát
 • a beutalót
 • korábbi ambuláns lapokat

Kérjük Betegeinket, hogy a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel tartsák be a DE KK Fogorvosi Szolgálat által meghatározott eljárásrendet és a higiéniai előírásokat az Önök, valamint az egészségügyi dolgozóink egészségének védelmében!

Köszönjük tisztelt betegeink türelmét és együttműködését!  Kérdés, vagy probléma esetén telefonon bátran keressék munkatársainkat.

 


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.