DErbi 2018

2018. június 11. - 13:15
Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Debreceni Egyetem az egyetemi polgárok napját, a Dolgozói DErbi-t.

DErbi 2018

 2018. június 8-án pénteken már a harmadik alkalommal rendezte meg a Nagyerdei Stadion környékén, illetve a Víztoronyban a Debreceni Egyetem az egyetemi polgárok napját, a Dolgozói DErbi-t. Az eseményre több mint ötezren regisztráltak.
Az elmúlt két év során népszerűvé vált programok mellett több újdonság is szerepelt a programok kínálatában. Ezúttal már gulyással, paprikás krumplival, pörkölttel és lecsóval is lehetett nevezni a 9 órakor kezdődő főzőversenyre. A szervezők biztosították a bográcsot, tűzifát és hozzávalókat a főzőversenyre jelentkező csapatok számára.
A Debrecent reggel elárasztó hatalmas zivatar sem vette el a résztvevők kedvét, karunkról is sokan kilátogattak a DErbi-re. Egy-két órán belül pedig elvonultak a viharfelhők és kisütött a Nap.
A főzőversenyen a FOK B Rezidencia elnevezésű csapata pompás paprikás csirkét (nokedlivel) bográcsozott össze, A Szájsebészet Műtő Száj-Ászok csapata pedig remek babgulyást főzött melyet a szakérő zsűri elismeréséül díszoklevéllel jutalmazott.
A FOK képviseletében megvédte tavalyi helyezését  idén is aranyérmet szerzett, - ezúttal a pingpong bajnokságon induló - Dr. Bágyi Kinga oktatási dékánhelyettes asszony.
A főzőverseny mellett Tank, Zorb, Segway, élő csocsó, és sok más izgalmas program várta az érdeklődőket. 11 órától színes családi-, spot- és kulturális programokon vehettek részt a látogatók. A dolgozók gyerekeinek is  biztosítottak programokat többek között kézműves foglalkozásokon vehettek részt, volt csokigyurmázás, lovaglás és falmászás, aszfaltrajzolás, arcfestés, sőt ugrálóvár és kisvonat is színesítették a programot. A bátrabbak kipróbálhatták óriásgömböt, de ott volt Huba, a kutyus is.
A honvédség jóvoltából azt is megnézhették a legkisebbek, hogyan néz ki egy tank belülről. A résztvevők találkozhattak eDE-vel, az egyetem kabalamókusával is.

 

A FOK B Rezidencia csapata a főzőversenyen A képen Dr. Dani Gerda, Ricz Emese, Dr. Sipos Kitti, Dr. Méri Annamária, Dr. Dóró Mariann és Boa László

A FOK B Rezidencia csapata a főzőversenyen

A képen Dr. Dani Gerda, Ricz Emese, Dr. Sipos Kitti, Dr. Méri Annamária, Dr. Dóró Mariann és Boa László

 

 

A FOK B Rezidencia csapatának elismerő oklevele

 

A Száj-Ászok babgulyást főztek

A Száj-Ászok babgulyást főztek

 

Dr. Bágyi Kinga egyetemi docens és Dr. Varga Beáta jogász

(Munka- és Egészségügyi Jogi Osztály) a Pingpong bajnokság döntősei

 

 

A kisvonatot mindenki szereti - a képen a Bakó család

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ