Egészséges Száj Napja 2018

2018. március 20. - 19:30
2018. március 20-án a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete (MFHE) szervezésében megrendezésre került az Egészséges Száj Napja 2018 program.

Egészséges Száj Napja 2018

 

2018. március 20-án a Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesülete (MFHE) szervezésében, a világszerte megrendezésre kerülő Egészséges Száj Napja alkalmából 16:30 és 18 óra között a Fórum Bevásárlóközpontban figyelemfelkeltő rendezvényre került sor. A „Sétáló fog” és segítői röplapokat és fogkrém mintákat osztogatva hívták fel a járókelők figyelmét a szájhigiéne és a rendszeres fogászati ellenőrzés fontosságára.

     Egészséges Száj Napja 2018. március 20.

A rendezvény idei témája a szájüregi egészség és az általános egészség kapcsolata volt. Fő üzenete, hogy az egészséges száj több mint egy szép mosoly. A szájüreg betegségei okozhatnak, fenntarthatnak vagy súlyosbíthatnak általános betegségeket, de nagyon sok általános betegség okoz szájüregi tüneteket is. A legtöbb szájüregi betegség kialakulásáért ugyanazok az életmódbeli tényezők felelősek, melyek sok más súlyos általános betegséget is okoznak. Ilyenek az egészségtelen étrend, a dohányzás, az alkohol mértéktelen élvezete és az elhanyagolt szájhigiéne. Mivel ezeknek a betegségeknek a túlnyomó többsége megelőzhető illetve korán felismerhető és sikeresen kezelhető, nagyon fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés.

Vajda Noémi (5. év), Tóbiás Dávid a Sétáló Fog (3. év), Vojtkó Fruzsina (3. év),

Oláh Barbara (3. év)

 

A rendezvényen megjelent „Sétáló Fog”-nak is nagy sikere volt