Alapozó Orvosi Ismeretek Intézet

Az Alapozó Orvosi Ismeretek Intézet összefogja, koordinálja a Fogorvostudományi Kar nem szakma specifikus tanszékeit, melyek a Fogorvosi Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani, a Fogorvosi Biokémiai, a Fogorvosi Élettani és Gyógyszertani Tanszék, a Fogorvosi Orvostani, a Fogorvosi Műtéttani Koordináló és a Fogorvosi Mikrobiológiai és Patológiai Tanszékek.
Ezen tanszékek végzik az alapozó tantárgyak (biofizika, kémia, biokémia, sejtbiológia), morfológia (anatómia, szövettan, fejlődéstan), molekuláris biológia (biokémia), patológia (általános és orális patológia, patofiziológia, mikrobiológia), funkcionális biológia (élettan), magatartástudomány (pszichológia, szociológia, etika) oktatását. 
Az előkészítő klinikai ismeretek, valamint a klinikai ismeretek tárgykörén belül a megbetegedések és azok komplex terápiájának megismertetése a cél. Az oktatott tárgyak közé tartozik az orvosi genetika, a belgyógyászat, sebészet, bőrgyógyászat, szemészet, fül-orr-gégegyógyászat, a gyermekgyógyászat, szülészet, nőgyógyászat, neurológia, pszichiátria, és oxiológia.
A hallgatók bekapcsolódhatnak az Alapozó Orvosi Ismeretek Intézet által koordinált tanszékeken zajló tudományos kutatómunkába. 

 Alapozó Orvosi Ismeretek Tanszék munkatársai

 

Frissítés dátuma: 2019.11.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.