Újabb védőfelszerelések az egyetemnek

2020. április 17. - 14:36
Folyamatosan érkeznek a szállítmányok a Debreceni Egyetemre. Péntek délelőtt több ezer maszkot, kesztyűt és védőruhát szállítottak az intézmény központi raktárába. A védőfelszereléseket a klinikák és az egyetemi kórház orvosai, egészségügyi dolgozói kapják meg.

Az egyetemi raktárban elhelyezett 9 raklapnyi védőfelszerelés a Kínából Magyarországra érkezett szállítmány része. A dobozokban többek között orvosi-, illetve FFP2-es maszkok, arcvédők, vizsgálókesztyűk és egyszer használatos overálok voltak.

A védőfelszereléseket a Klinikai Központ klinikáira illetve a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállítják majd.


Pénteken 17 fővárosi és 43 vidéki kórházba szállították ki azokat - az összesen 53,4 tonnányi - egyéni védőfelszereléseket, amelyeket előző nap Pekingből öt Wizz Air járattal hoztak Magyarországra - hangzott el a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatón.

Sajtóiroda - CzA


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.